JOVAN MEMEDOVIĆ

Jovan Memedović je od najranijeg detinjstva voleo da istražuje i da boravi u prirodi. Ispostavilo se da mu je ta urođena strast, od koje nije odustajao ni kada se to nametalo, utabala put do svega što je danas.

 • 1960

  Rođen je 22. aprila u Beogradu. Kao dete je bio nestašan, a u školi pravio šale i smicalice. U njemu su prepoznavali dar za imitaciju i glumu, a na majčino insistiranje završio je nižu muzičku školu. Sport nije bio na vrhu prioriteta njegovih roditelja, ali je ipak, posle njegovog dužeg insistiranja, u prvom razredu srednje škole počeo da trenira džudo, što se nastavilo i tokom fakulteta. Najviše od svega, Jovan je voleo odlaske na pecanje i to tokom letnjih raspusta koje je provodio kod familije na Durmitoru. Ostajo bi u planini i po 2 meseca dok su majka, otac i sestra obilazili rodbinu po primorju. Ti letnji raspusti, spuštanja niz kanjon da bi pecao i penjanje nazad, zmije, konji, vruć hleb i mleko, ostavili su neizbrisiv pečat na njegov karakter i ličnost.

 • 1979

  Završio je četvrtu Beogradsku Gimnaziju i upisao Fakultet Sporta i Fizičkog Vaspitanja. Tek po dolasku na studije u njemu se rodila želja za učenjem i tada pored fakultetskog gradiva, čita mnogo druge literature. U najboljem sećanju su mu ostali bezbrizni fakultetski dani, a prijateljstva koja je tada stekao neguje i danas.

 • 1984

  Po završetku studija, prijavljuje se na biro i radi nekoliko različitih poslova na određeno vreme: kao profesor fizičkog vaspitanja u školi, spasilac na bazenu itd. U nedostatku posla, odlučuje se da upiše studije psihologije na kojima i završava prvu godinu. Slobodno vreme je uveliko provodio u prirodi sa šatorom i ribolovačkom opremom.

 • 1986

  Te godine, kao i mnogo puta ranije, odlazi na biro da proveri stanje i slučajno kuca na pogrešna vrata. Ispostavlja se da je u toku bio konkurs i rekoše mu da kada je već nabasao, ostavi svoje papire. Ubrzo su ga pozvali na intervju i on se zapošljava na RTS-u kao honorarni saradnik. Radio je Jutarnji program, Beogradsku hroniku, čitao vesti u Dnevniku, da bi tek 1993. nakon nekoliko neuspešnih konkursa, ipak bio primljen za stalno. Onda je na red došao boks. Narednih nekoliko godina, pored ostalih zaduženja u sportskoj redakciji, najviše je prenosio bokserske mečeve. Taj deo njegove karijere gledaoci pamte po spontanim i šaljivim komentarima, a njemu je u sećanju najviše ostao boks meč Holifild- Tajson koji je uživo iz Las Vegasa prenosio 1996. godine

 • 1995

  Tokom kraćeg boravka u Holandiji, svakodnevno je gledao svetske TV programe i rađale su se ideje za nove projekte i televizijske formate. Tako je nastala autorska emisija “Svet lova i ribolova”. Usledila su putovanja u Sibir, na Island, Grenland, u Norvesku i zbog načina na koji je Jovan pričao priče, emisija stiče veliku popularnost i to ne samo među lovcima i ribolovcima.

 • 2000

  Dok paralelno radi informativu i autorsku emisju, ukazuje mu se poverenje urednika u sportskoj redakcij. Iako mu je bila čast, kancelarijski posao mu nikada nije prijao. pa 2003. svesno napušta
  ovu poziciju rešen da se vrati prirodi.

 • 2003

  Radeći emisiju “Svet lova i ribolova”, počinje da uviđa da je tema uska i da snimajući hvatanje ribe propušta životne priče za koje smatra da su mnogo korisnije širokom spektru gledalaca. Emisiju
  prepušta drugima i stvara novi koncept koji dozvoljava različite teme i daje mogućnost da putujući po prirodi zaviri u dušu samog mesta i ljudi koji tamo žive. Tako nastaje dokumentarno putopisni serijal “Sasvim Prirodno” koji traje i danas. Radeći na ovom projektu, obišao je ponovo Sibir, Daleki istok, Kolsko Poluostrvo, Norvešku, Tadžikistan, Kirgistan, Svalbard, i većinu zemalja u Evropi. Naravno, najviše dokumentarnih priča je snimio u Srbiji i okruženju.

 • 2006

  Paralelno sa radom na emisiji Sasvim Prirodno, Jovan obavlja i svoje dužnosti kao član sportske redakcije, te kao novinar reporter odlazi na neka od najznačajnijih svetskih sportskih dešavanja.

  Svetsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj.

 • 2008

  Olimpijske Igre u Pekingu.

 • 2010

  Svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi.

 • 2012

  Olimpijske igre u Londonu.

 • 2013

  Pored redovnog rada na emisiji Sasvim Prirodno, ulazi ponovo u kravatu i odelo i to u ulozi voditelja kviza Potera (en. The Chase). Udruženje novinara Srbije dodelilo mu je prestižnu nagradu Laza
  Kostić za najbolju reportažu, a unazad nekoliko godina proglašavan je za TV lice godine.

PRATITE NAS​